Polyuretaani lattiapinnoite

Meiltä löydät monipuoliset ja kehittyneet ratkaisut polyuretaanilattioihin. Palvelemme kaikkia lattiaratkaisuja tarvitsevia, mutta pääasiassa asiakkaitamme ovat lattiaurakoitsijat, rakennusliikkeet, suunnittelijat ja arkkitehdit sekä kuntasektorin päättäjät. Toimialueemme on koko Suomi.

Polyuretaanilattiat

Polyuretaani lattiapinnoite on käytännöllinen, kestävä ja helposti puhdistettava lattiaratkaisu. Se on aina lämmin ja miellyttävän pehmeä jalan alla. Elastisuutensa ansiosta polyuretaanijärjestelmät soveltuvat moniin käyttötarkoituksiin ja monien materiaalien mm. betonin sekä asfaltin päälle. Polyuretaanilattiat eivät ole liukkaita ja lopputulokset ovat erittäin näyttäviä, joissa vain mielikuvitus on rajana.

Polyuretaanipinnoitteiden yksi iso etu moniin muihin lattiavaihtoehtoin verrattuna on sen monipuolisuus. Sitä on saatavilla niin elastisena kuin kovana vaihtoehtona. Materiaalin kovuuden vaihtelu vaikuttaa myös tuotteen murtovenymään.

KÄYTTÖKOHTEITA POLYURETAANILATTIOILLE

  • Toimistot, vastaanottotilat ja hoitohuoneet
  • Myymälätilat
  • Teollisuus
  • IV-konehuoneet
 

Polyuretaanilattian etuja

  • Hyvä lämmönkesto
  • Erinomainen kulutuksen kesto
  • Kemikaali- ja iskunkestävyys
  • Hyvät vedeneristysominaisuudet
  • Helppo puhdistaa ja ylläpitää
  • Miellyttävä kävelyalusta

Elastiset polyuretaanilattiat

Elastinen polyuretaani lattiapinnoite on joustava ja mukava askeltaa. Pinnoitetta käytetään lattiaratkaisuina erityisesti julkisissa kohteissa, kuten kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa. Elastisia polyuretaanilattioita on mahdollista tehdä myös jopa 23 dB askeläänen vaimennuksella erillisen välikerroksen avulla.

Pinnoitteen elastisuus on mahdollista todeta monella tapaa. Usein tarkastellaan pinnoitteen murtovenymää, joka on elastisilla polyuretaani latiapinnoitteilla tyypillisesti noin 200 %. Toinen tapa tarkastella asiaa on Shore–kovuus.

Shore-kovuuden mittausmenetelmiä on yleisesti käytössä kahta tyyppiä. Shore A-menetelmä soveltuu pehmeiden materiaalien testaamiseen. Siinä testauslaitteen mittauspää on tylppä. Shore D-menetelmässä testauslaitteen mittauspää on kapeampi ja pyöristetty. Shore-D menetelmää suositellaan käytettäväksi, kun A-menetelmällä kovuusarvo ylittää 90 ja sitä käytetään yleisesti kovempien materiaalien, mm. epoksilattioiden kovuuden mittaamiseen.

Mukavuuslattioissa tulee Shore-kovuus olla A-luokassa. Tähän on tärkeää kiinnittää huomiota, kun sopivaa tuotetta valitaan kohteeseen.

Kovat polyuretaanilattiat

Kovat polyuretaanilattiat sijoittuvat kovuudeltaan epoksilattioiden ja joustavien polyuretaanilattioiden väliin ja sijoittuvat Shore-kovuudessa D-luokkaan.

Kovat polyuretaanit soveltuvat käytettäväksi kohteissa, joissa lattiaan kohdistuu kevyestä keskikovaan rasitusta. Koviin polyuretaanilattioihin voidaan lisätä asennuksen aikana kvartsihiekkaa, joka laskee asennuskustannuksia ja samalla koventaa valmista lattiapintaa.

Polyuretaani lattia 4 Master Chemicals

Tilaa polyuretaani lattiapinnoite alan ammattilaiselta

Kun tarvitset polyuretaanipinnoitteen, ota yhteyttä meihin, aidosti palvelevaan ammattilaiseen. Palvelemme asiakkaitamme koko Suomen alueella. Kartoitetaan yhdessä tuleva lattiapinnoite ja me löydämme juuri oikeanlaisen polyuretaanipinnoitteen lattiaan. Polyuretaanilattia on pitkäikäinen valinta vaativiin kohteisiin.

ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?

Tatu Tuominen: Satujen palatsit, 2020 Kuva: Patrik Rastenberger, 2020

Voit jättää meille viestin viereisen lomakkeen avulla. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jos asiallasi on kiire, voit ottaa suoraan yhteyttä asiakaspalveluun:

020 730 8600
asiakaspalvelu@master-chemicals.fi