Mistä tunnistaa oikeasti elastisen ja joustavan lattiapinnoitteen?

Monissa kohteissa, kuten sairaaloissa, kouluissa, ja päiväkodeissa halutaan lattialta elastisuutta, mukavuutta ja joustavuutta. Elastisella lattialla on mukava olla, elää ja työskennellä. Ne akustoivat ääntä ja tuovat tilaan rauhallisuutta.

Elastiset polyuretaanipinnoitteet ovat näissä kohteissa kuin kotonaan. Ne ovat kestäviä, saumattomia, niiden pinta ei ole liukas ja väri- sekä kuviointivaihtoehtoja on lähes rajattomasti.

Pinnoitteen elastisuus on mahdollista todeta usealla tavalla. Usein tarkastellaan pinnoitteen murtovenymää, joka on elastisilla polyuretaanipinnoitteilla tyypillisesti noin 150–200 %.

Lisäksi on tärkeää tarkastella materiaalin Shore–kovuusluokkaa.

”Markkinoilla on paljon eri vaihtoehtoja tarjolla ja joskus niiden väliltä oikean tuotteen löytäminen on hankalaa. Kun haetaan lattialta elastisuutta ja joustavuutta, tulisi huomio kiinnittää erityisesti Shore-kovuuteen. Kvartsihiekan lisääminen tuotteeseen muuttaa tuotteen ominaisuuksia ja vaikuttaa suoraan mm. Shore-kovuuteen. Shore-kovuus tulisikin mitata tuotteesta kvartsihiekan kanssa, eikä ilman sitä.”

Turkka Suomi, Master Chemicals

Shore-kovuuden mittausmenetelmiä on yleisesti käytössä kahta tyyppiä. A-menetelmä soveltuu pehmeiden materiaalien testaamiseen. Siinä testauslaitteen mittauspää on tylppä. D-menetelmässä testauslaitteen mittauspää on kapeampi ja pyöristetty. Menetelmää suositellaan käytettäväksi, kun A-menetelmällä kovuusarvo ylittää 90. D-menetelmää käytetään yleisesti kovempien materiaalien, mm. epoksilattioiden kovuuden mittaamiseen.

Jos kohteeseen halutaan oikeasti elastinen ja joustava lattiapinnoite, tulee Shore-kovuus olla A-luokassa. Tähän on tärkeää kiinnittää huomiota sopivaa pinnoitusjärjestelmää valittaessa.

Master Chemicalsin M1-hyväksytyt VIASOL ELASTIC ja askelääntä akustoiva VIASOL ELASTIC SOFT – järjestelmät kuuluvat molemmat Shore-A luokkaan. Molemmat järjestelmät soveltuvat hyvin mm. koulu-, päiväkoti- ja sairaalakohteisiin.

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Artikkeliin liittyvät ratkaisut

Erittäin elastinen PU-pinnoitusjärjestelmä, askelääntä vaimentava, miellyttävä polville ja nivelille, lämmin jalkojen alla. Soveltuu kevyestä keskinkertaiseen mekaaniseen ja kemialliseen rasitukseen.
Erittäin elastinen polyuretaanipinnoitusjärjestelmä, joka on askelääntä vaimentava, miellyttävän tuntuinen, lämmin kävellä. Soveltuu kevyestä keskiraskaaseen mekaaniseen ja kemialliseen rasitukseen.

ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?

Tatu Tuominen: Satujen palatsit, 2020 Kuva: Patrik Rastenberger, 2020

Voit jättää meille viestin viereisen lomakkeen avulla. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jos asiallasi on kiire, voit ottaa suoraan yhteyttä asiakaspalveluun:

020 730 8600
asiakaspalvelu@master-chemicals.fi