Millainen on hyvä lattia?

Lattiaan kohdistuu tilan suurin kulutus — ja paljon odotuksia: ulkonäkö, käyttörasitus, kemiallinen rasitus, lämpörasitus, liukkaus, vesihöyryn läpäisevyys, elastisuus, käyttöikä, puhdistettavuus, hinta. 

On monia seikkoja, joita tulee huomioida lattiamateriaalia valittaessa. Oikein valittu materiaali kestää vuosikymmeniä ja on muunneltavissa käytön mukaan. 

Massalattia taipuu moneen

Massalattioiden käyttö on lisääntynyt viime vuosina paljon. Materiaalit ovat ympäristöystävällisiä, käyttöominaisuudet ovat monipuolistuneet ja asentaminen on nopeaa. 

Tarvitaan sitten varaston, koulun, urheilusalin tai vaikka teollisuuden lattia, Master Chemicalsin valikoimasta löytyy oikea ratkaisu jokaiseen. 

”Valikoimistamme löytyy todella laaja-alaisesti eri ratkaisuja kaikkiin käyttötarkoituksiin. Tällä hetkellä pinnalla ovat erityisesti vesihöyryä läpäisevät pinnoitteet ja teollisuuteen tarkoitetut kovia lämpötiloja kestävät pinnoitteet”, kertoo Turkka Suomi Master Chemicalsilta.

Massalattioihin on myös mahdollista saada uniikkeja kuvioita tai esimerkiksi yrityksen logo. 

”Olemme olleet mukana toteuttamassa monenlaisia ratkaisuja mm. taideteoksia päiväkodin lattiaan ja on ollut hienoa huomata, mitä kaikkea tuotteillamme voi tehdä.”

Ylläpito on vaivatonta 

Normaaliin massalattioiden puhdistukseen riittää oikeanlainen puhdistuslaikka ja vesi. Ei siis tarvitse käyttää voimakkaita pesuaineita tai kovaa hankausta. Välillä tulee tarve tehdä järeämpää puhdistusta, ja silloin puhdistuksen yhteydessä voidaan käyttää laimeita pesuaineita. 

Ennen lattian käyttöönottoa suosittelemme tekemään käyttöönottopuhdistuksen. Puhdistus tulisi tehdä aikaisintaan viikon päästä lattian asennuksen valmistumisesta.

”Massalattioiden vaivaton puhdistaminen on iso etu. Oikean puhdistuslaikan kanssa pelkkä vesi riittää. Näin säästyy sekä aikaa, ympäristöä että materiaalikustannuksia, kun pesuaineiden tarve on vähäistä. Oikein puhdistamalla lattiat säilyvät pitkään hyvinä”, Turkka Suomi lisää.

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Artikkeliin liittyvät ratkaisut

Ei järjestelmiä, ota meihin yhteyttä!

ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?

Tatu Tuominen: Satujen palatsit, 2020 Kuva: Patrik Rastenberger, 2020

Voit jättää meille viestin viereisen lomakkeen avulla. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jos asiallasi on kiire, voit ottaa suoraan yhteyttä asiakaspalveluun:

020 730 8600
asiakaspalvelu@master-chemicals.fi